sportski magazin

/
/
Nenad Stojčić –  IZ KINE S LJUBAVLJU 3

Praštanje uspeha vam predstavlja: Za Glas Opova, Nenad Stojčić, nekada poznati fudbaler, a sada ugledni trener, napisao je veoma interesantnu priču u nekoliko nastavaka, pod imenom

 

 IZ KINE S LJUBAVLJU 3

 

 

Nakon uspešne igračke karijere tokom koje je nosio dres prvoligaških fudbalskih klubova u Srbiji i Kanadi, Nenad Stojčić – Žuća je svoju fudbalsku odiseju nastavio u trenerskim vodama. Sa trenerske klupe vodio je sve naše opštinske klubove, a posebno se istakao u radu sa mlađim kategorijama u njegovoj fudbalskoj akademiji OFK Stenli. Od 2018. godine Stojčić živi i radi u Kini gde je trener u klubu Huanglong Green Hawk F.C.

 

 

Uz odobronje Stojčića, o kojem smo već pisali na ovom mestu, kada smo ga predstavili javnosti, tokom ovog meseca čitaćete veoma zanimljiva zapažanja ovog interesantnog čoveka. Hvala i kolegama iz Glasa Opova na odlično pripremljenom materijalu!

 

 

RAD SA DECOM

 

Radim u klubu „Huanglong Green Hawk FC“ i to je fudbalska akademija koja se isključivo bavi radom sa decom. Imam svoj takmičarski tim sa kojim radim svakodnevno, a takođe imam obaveze i u školi „Change Primary School“ gde šest puta nedeljno držim veliki čas fudbala za 40 dečaka i devojčica. Istovremeno vodim i reprezentaciju oblasti U11/12 i sa njima imam treninge tri puta nedeljno. Prethodnih godina smo ostvarili sjajne rezultate i u septembru nas očekuje veliko takmičenje. Preko leta radim i na Zhejiang University“ jednom od najvećih univerziteta u Kini gde držim treninge studentima.

 

 

Iz navedenog se vidi da imam puno obaveza ali moje zadovoljstvo je neizmerno kada vidim da deca napreduju što me čini posebno srećnim i ponosnim. Veliko je priznanje kada te u milionskom gradu prepoznaju i poštuju. Inače, ni u Kini nisam „pobegao“ od svog nadimka „Žuća“ kako me zovu u Srbiji, a ovde sam postao „Huang Mao“ što u bukvalnom prevodu znači Žuta kosa.

 

 

Klub ima 150 trenera u akademiji, a ja sam lider svih stranih trenera u klubu. Uslovi za rad su fenomenalni, sa svim ljudima u klubu imam odličnu saradnju i stvarno sam oduševljen njihovom pažnjom. Imao sam i dobre ponude da promenim sredinu ali to nisam učinio, između ostalog i zbog te sjajne saradnje sa ljudima u klubu. Ugovor mi ističe u junu ali je novi već na stolu.

Škole u Hangdžou su posebna priča. Svaka škola ima fudbalski teren sa veštačkom ili prirodnom travom, košarkaški, teniski i odbojkaški teren i obavezno atletsku stazu. Oragnizuju se školska takmičenja unutar same škole i između škola. Rezultati koje deca postižu pomažu im da se lakše upišu u srednje škole i univerzitete, tako da se svi trude da budu u školskim timovima, učestvuju na takmičenjima i naprave što bolje rezultate.

 

 

Škola sa radom počinje u osam ujutro intoniranjem himne i podizanjem zastave, a završava se popodne oko 16 časova. Učenici koji su u školskim timovima, nakon nastave imaju treninge i obaveze završavaju oko 18 časova. Inače, svi učenici imaju obroke u školi.

 

 

Na kraju ovog mog putovanja kroz Huandžou i Kinu, želeo bih da pozdravim sve moje male fudbalere koje sam u Opovu trenirao u Školi fudbala „Stenli“, kao i sve saigrače i igrače sa kojima sam igrao i koje sam trenirao u Borcu, Radničkom, Omladincu, Tempu i Glogonju. Imao sam to zadovoljstvo da u svim ovim sredinama budem trener i steknem puno prijatelja.

 

Veliki pozdrav iz daleke Kine! Vaš Nenad Stojčić

 

Kraj serijala

 

Share on facebook
Share on twitter