sportski magazin

/
/
MNOGO MALIH INSPIRACIJA

Praštanje uspeha vam predstavlja: Proteklih dana, toliko lepih sportskih događaja, obeležili su naši Pančevci. Ovo su tri priče o njima

 

MNOGO MALIH INSPIRACIJA

 

Dok se nemilice troši, a malo ulaže u sopstvenu decu, Pančevo i mi, sugrađani, dok tiho patimo za boljim vremenom,  neko vredno radi da se ostave tragovi, ali, zaista, oni bitni. Zahvaljujući entuzijastima, pravim, preostalim sportskim radnicima i talentovanoj deci, sve samim Pančevcima, ima toga, o čemu valja da se piše. Zato, sa ponosom, ovom prilikom, na ovom mestu, evo ističem vrline modernih junaka u gradu na Tamišu.

 

 

SANJIN PODVIG

 

Na nedavno završenom prvenstvu Vojvodine za mlađe juniore, održanom u Sremskoj Mitrovici, AK Dinamo se po ko zna koji put, jedini, predstavio kao družina iz Pančeva. Ne samo to.

 

Sanja Marić, u trci na 800 m, prva je prošla kroz cilj, a zlatno odličje pripalo joj je više nego zasluženo.

 

 

Ksenija Mrkela je, zamislite samo to, pobedila na 400 m, ali, s obzirom, da je trčala u konkurenciji čak četiri godine starijih rivalki, znači, van konkurencije, nije dobila medalju. Eto, takav je to talenat, sjajna Pančevka.

 

Dinamovci, predvođeni legendarnim prof Lupčom Cvetkoskim imali su još dvoje takmičara, Dunju Atanacković i Danila Jovanova, koji su, u srcu Srema ostali bez medalja, ali, predstavljali su Pančevo, kao Pančevci, a to, u ovo, moderno vreme, nije malo, zar ne?

 

 

 

 

 

A NA RIVI SJAJNI MILANOVIĆ, MARKO MILANOVIĆ

 

 

Sportske igre mladih, ta već uveliko poznata sportska manifestacija, svoje finale, uvek, doživi u Splitu. A, da li vam je promaklo, jedan Pančevac, vrhunski stonoteniser i šahista. Marko Milanović, redovno, obeleži, kraj nadmetanja. Ne samo Split, već cela bivša Jugoslavija, dobro zna za njega.

 

 

A, kakav je podvig sada učinio, na poznatoj Rivi?

 

 

Mladi FIDE majstor, bio je najuspešniji u igri na 64 polja, a zatim, isto to je ponovio i kao stonoteniser. Marko je, tako, zahvaljujući svom umeću, istrajnosti i ljubavi prema sportu, ostao u beležnici SIM-a kao jedinstvena ličnost, jer, pre njega, nikome to nije pošlo za rukom.

 

 

 

 

PRAZNIK SPORTA

 

U nedelju 03. Septembra TKT bili smo organizovao je i bio  domaćin trke Pančevački Brose duatlon.

 

O manifestaciji koja će, bez sumnje, prerasti u tradiciju, impresije je izneo, Marjan Lukić, prvi operativac pomenute sportske družine:

 

-“Po osmi put smo organizovali trku na distancama sprint duatlona, 5km trčanja, 20km vožnje bicikla i 2.5km trčanja. Za razliku od predhodnih trka koje su se održavale na Tamiškom keju ovog puta sve se odvijalo na parkingu kompanije Brose u severnoj industrijskoj zoni. Zahvaljujući saradnji sa kompanijom Brose koja nam je pomogla logistički, organizaciono i finansijski uspeli smo da privučemo veliki broj aktivnih triatlonaca ali i zaposlenih u Broseu za učešće na trci. Činjenica da su nam ustuplili svoj prostor i aktivno učestvovali u takmičenju predstavlja znak za moguću dugogodišnju i uspešnu saradnju”.

 

 

U konkurenciji 76 individualaca i 8 štafeta najuspešniji su bili:

– apsolutna konkurencija: Lana Gavrilović TK Sava Sremska Mitrovica i Luka Gligorić TK Tamiš. Zanimljiva činjenica je da su oboje još uvek juniori rođeni 2004. godine.

– kadeti: Stančul Nađa i Martinčević Miloš, oboje TK Tamiš.

– mlađi kadeti: Petra Vasilić Sporticus Beograd i Petar Savić TK Tamiš.

– pioniri: sestra i brat Mia i Mateja Kajalić, oboje iz TK Tamiš, budućnost našeg kluba.

 

 

U konkurenciji štafeta najbrži su bili Jelena Mimić i Nikola Medan iz kluba 11tri Beograd. Iza njih su ostali štafete NIS 1 Luka Milovanović i Đurica Ćulibrk i štafeta NIS 3 Jovan Jović i Milan Đurđev.

U štafetama su se takmičili i najmlađi, najuspešnije su bile Memedović Hana i Vladana Koh, štafeta Brose Run.

 

 

Share on facebook
Share on twitter