sportski magazin

/
/
KRUPNA ISTORIJA NEDAVNE PROŠLOSTI

Praštanje uspeha vam predstavlja: Nekadašnji igrokazi u listu Pančevac, od pre petnaestak godina, o ljudima koji su obeležili sportsko Pančevo

 

KRUPNA ISTORIJA NEDAVNE PROŠLOSTI

 

Neopterećen predrasudama, kroz celu novinarsku karijeru, uvek sam poštovao kvalitet. Imao sam sreću, najviše pišući o lokalnim herojima, da većinu tih ljudi poznajem, čak, prijateljstvujem sa njima. Po mom mišljenju, bili su i ostali izuzetni, pre svega, jer su se dobro razumeli u ljudskost, a potom su ostvarili i izuzetne sportske rezultate. Veoma je zanimljivo, čak, za neku sociološku studiju, da osobe, o kojima ćete na ovom mestu čitati, onda, kao i sada, uopšte se nisu promenile. Ne, u odnosu prema meni, a siguran sam, i prema svim drugima.

 

Preturajući po ličnoj arhivi, naleteo sam na nekoliko ovih rubrika, pred vama, pa sam ih sada, spojio u jednu celinu. Namerama mi je višestruka. Da se ne zaborave, jer su zlato pančevačkog sporta, potom, da naglasim, kako posle njih, nije se pojavio, gotovo niko, sličnih vrednosti. Zašto?

 

Nije teško dati odgovor, ali, ostavljam vama, razmislite, dokle smo dogurali i šta će ostati kao efikasna brana, nama, Pančevcima, u vreme, više nego smutno, kada se ne pravi i ne traži kvalitet, već samo kupuje, troši.

Koga ćemo pominjati za petnaestak godina?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share on facebook
Share on twitter