sportski magazin

/
/
Dejan Stevović – POVRATAK DEDAJA

POVRATAK DEDAJA

 

Ima tome osam devet godina. Retko sam se vidjao sa Igorom Milanovićem, tada uspešnim trenerom Partizana. Na jednoj kafici ispred bazena mi reče:

– Igramo avangardni vaterpolo. Ovi stariji su super, Vujas i Hadziteodoru uz Prleta i Sora lideri. Ali tri klinca što imam

Redom Šaponjić, Mandić i Dedović. Šaponja je osetio Ajndhoven i London. Posle više nije bilo mesta za njega. O Mandić se sva zna. Danas medju najboljima na svetu.

A Dedaj ? Bio je pravi biser, lucidan, zvrk, igrao se vaterpola.

Savić ga je ubacio kao debitanta na svojoj prvoj zvaničnoj utakmici, protiv Nemaca u Novom Sadu. Tada su ga iskusniji gurnuli da šutira peterac. Nije bio uspešan, ali se debi pamti. Igrao je još pet šest puta da bi 2014 shvativši da nema mesta u najboljem timu odlučio da “odmara”.

Odmorio se samo od reprezentacije. Igrao je za Radnički, Primorje, sada je jedan od najboljih u Špandau. Na svako pominjanje njegovog iimena Savić je ćutao.

I nedavno je prelomio:

– Možda će da bude neko novo ime na spisku – zaintrigirao me u autobusu posle Siska.

– Ko ?

– Pogodi !

Nisam pogadjao ali i da jesam nikada ne bih rekao Dedović. Nikad, jer Mrvica ne voli baš povratak u prošlost. Ali svako pravilo trpi izuzetak. Juče nabraja:

– Dedović…

– Ko bre ?

– Dedović, Šta se bre čudiš? Zaslužio je da proba.

Zovem Dedovića, priča ko navijen.

Presrećan sam. Nudili su mi Nemci pasoš, hteli da igram za reprezentaciju. Ali Dekljev poziv je sve rešio. Sreća, čast, ponos, šansa da probam još jednom.

Novi Dekijev film ” Povratak Dedaja“… Da se uživa.

Toliko

Share on facebook
Share on twitter