sportski magazin

/
/
SPORTSKE IGRE MLADIH – UZAJAMNA PREPLETENOST LJUBAVI I IGRE

Ova rubrika našeg sajta sufinansirana je na konkursu Grada Pančeva za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja u 2019 godini

 

Održano državno finale Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije, sledi put u Split

 

 

UZAJAMNA PREPLETENOST LJUBAVI I IGRE

 

 

Državno finale Dunav osiguranje Sportskih igara mladih, održano je od utorka, 22. jula do petka, 26. jula, na sportskim terenima Ade Ciganlije, a na ovom velikom takmičenju učestvovalo je 2.349 mališana iz 27 gradova širom Srbije.

 

 

Nakon četiri dana izuzetno uzbudljivih finalnih utakmica u rukometu, uličnoj košarci, tenisu, stonom tenisu, šahu, malom fudbalu (Coca Cola kup), odbojci, odbojci na pesku i igri Lino između dve vatre, konačno su poznati i svi pobednici, koji će boje Srbije braniti na regionalnom superfinalu u Splitu od 15. do 22. avgusta. Tamo će se naši klinci družiti i nadmetati sa svojim drugarima iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske i uživati u zasluženom mini-letovanju.

 

 

Svečanoj ceremoniji dodele priznanja najuspešnijim SIMovcima iz Srbije prisustvovali su u petak, 26. jula, brojni ugledni gosti među kojima su bili Zdravko Marić (osnivač i predsednik Sportskih igara mladih), Ana Brnabić (predsednica Vlade Republike Srbije), Johannes Han (komesar za Evropsku politiku i pregovore o proširenju i ambasador Sportskih igara mladih), Sem Fabrici (šef delegacije EU u Srbiji), Tihomir Gudić (regionalni izvršni direktor Sportskih igara mladih), Ivana Jovanović (predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije) sa saradnicima, Božidar Maljković (predsednik Olimpijskog komiteta Srbije), Predrag Peruničić (državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta), Miloš Kovačević (savetnik ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja), Vasilije Domazet (ispred kompanije Dunav osiguranje), Luka Santandrea (direktor franšize Coca Cola za Srbiju), Ivan Prtorić (generalni direktor kompanije Podravka Srbija), Aleksandar Čortan (predsednik IO Banke Poštanska štedionica), Željko Tanasković (predsednik Saveza za školski sport Srbije), Uroš Savić (generalni sekretar Saveza za školski sport), Boža Đurković (predsednik Rukometnog saveza Srbije), Ivan Knežević (generalni sekretar Odbojkaškog saveza Srbije) i mnogi drugi. Specijalni gosti, koji su obradovali takmičare na terenu za mali fudbal bili su fudbaler Partizana Slobodan Stanojlović i fudbaleri Crvene zvezde Miloš Gordić i Veljko Nikolić.

 

 

Prisutne je na završnoj ceremoniji pozdravila premijerka naše zemlje, gospođa Ana Brnabić, koja je otkrila da ona i njeni saradnici u Vladi o Igrama imaju i te kako lepo mišljenje.

 

– Vlada Republike Srbije je pokrovitelj Igara od 2014. godine kada je, kao premijer, Aleksandar Vučić prepoznao značaj ove manifestacije i to koliko Sportske igre mladih mogu da budu važne za budućnost regiona. On je u Igrama uvideo osnov za budućnost, za pomirenje u regionu, za sport i prijateljstvo, za izgradnju neke drugačije perspektive. Deco, želim vam da sklapate prijateljstva u okviru Sportskih igara mladih i da tamo gde idete najbolje predstavljate sebe, svoja mesta, svoju zemlju, svoje porodice, i da za sve nas gradite lepši, sigurniji i prosperitetniji region. A ko drugi to može da uradi nego vi sa ovakvom energijom – istakla je Ana Brnabić.

 

Samo u Srbiji, ove godine je na Igrama učestvovalo preko 75.000 takmičara – dece osnovnoškolskog uzrasta iz 187 gradova i mesta širom Srbije.

 

Utiske o ovogodišnjoj sezoni koja je trajala od 15. maja, kada su u Novom Sadu svečano otvorene Igre za ceo region, do danas, sa nama je podelila i naša sugrađanka Ivana Jovanović, predsednica Dunav osigurnje Sportskih igara mladih Srbije:

 

 

– Tokom proteklih nekoliko meseci svi mi: naši veliki i mali SIMovci i svi ljudi u timu Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije, zajedno sa partnerima iz naše krovne organizacije iz Hrvatske, kao i svim našim prijateljima, saradnicima i sponzorima, stvorili smo jedno impozantno remek-delo oslikano najlepšim i najiskrenijim emocijama, protkano prijateljstvom, važnim životnim vrednostima, žagorom dece, njihovom veselom igrom na sportskim terenima i neizmernom radošću. Svi mi u kancelariji Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije težimo da svake godine načinimo bar po jedan korak više, da budemo još bolji, da iznova podižemo lestvicu i da svoj našoj deci širom Srbije ispunimo srca radošću. Mogu sa zadovoljstvom da kažem da je i ove godine ta naša misija ispunjena i da imamo razloga da budemo ponosni na ono što smo postigli – istakla je Ivana Jovanović.

 

 

 

Među putnicima koji će 15. avgusta krenuti put Splita ima i malih Pančevaca. Na međunarodno finale plasirali su se šahisti Marko Milanović i Milica Amidžić, stonoteniserka Marina Pinku iz Banatskog Novog Sela, kao i sjajne ekipe odbojkašica na pesku i fudbalera iz Omoljice. Navijamo za njih i želimo im mnogo uspeha, novih prijateljstava i dobre zabave u Splitu.

 

 

Sportske igre mladih se održavaju već 23. godinu u Republici Hrvatskoj, 10. u B i H i ovo je 6. sezona u Republici Srbiji. Od osnivanja Igara do danas, kroz ovu manifestaciju je prošlo više od 1.700.000 učesnika.

 

Share on facebook
Share on twitter