sportski magazin

/
/
Sportske igre mladih – LEPOTA I RADOST NA JEDNO MESTU

Ova rubrika našeg sajta sufinansirana je na konkursu Grada Pančeva za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja u 2019 godini.

 

 

SPORTSKE IGRE MLADIH-DUNAV OSIGURANJE:Ovogodišnja sezona najveće manifestacije amaterskog sporta koja okuplja klince iz čitavog regiona – u punom je jeku. Trenutno ćete najglasniju dečju graju čuti na mnogobrojnim terenima u Beogradu, na kojima se klinci iz prestonica u nekoliko različitih disciplina bore za plasman na državno finale. 

 

 

 

UZ OVE IGRE DETINJSTVO JE ZAISTA LEPŠE

 

 

Ono sledi već krajem jula i najuspešnijim malim sportistima predstavlja odskočnu dasku za veliko regionalno superfinale u Splitu u drugoj polovini avgusta.

 

 

SIMovci iz preostala 23 grada i opštine u Srbiji upisali su se na listu onih za koje ćemo navijati ovog jula u prestonici još u periodu od 15. maja do 15. juna, kada ih je posetio Karavan radosti i prijateljstva Dunav osiguranje Sportskih igara mladih.

 

 

Tokom tih 30 dana Igre su donele mnogo radosti, osmeha, novih prijaterlja, uspeha, medalja, ali i dragocenih životnih lekcija o fer-pleju, drugarstvu, toleranciji i drugim važnim vrednostima hiljadama dece iz Novog Sada, Opova, Petrovca na Mlavi, Kikinde, Zrenjanina, Sombora, Valjeva, Pančeva, Omoljice, Banatskog Novog Sela, Zaječara, Niša, Surdulice, Sremske Mitrovice, Iriga, Požarevca, Čačka, Kuršumlije, Sokobanje, Novog Pazara, Priboja, Čajetine i Kragujevca.

 

 

Otvaranje u Novom Sadu

 

 

Kao što je već svima poznato, manifestacija Sportske igre mladih osnovana je u Hrvatskoj pre 23 godine, a vremenom se proširila na region, pa se tako u Bosni i Hercegovini održava već devet godina, a u Srbiji šest. Iako najmlađa učesnica u ovoj inspirativnoj sportskoj priči, Srbija je ove godine po treći put dobila privilegiju da bude domaćin velikog regionalnog otvaranja Sportskih igara mladih. Gosti iz sve tri države okupili su se na pravom spektaklu koji je tim povodom priređen 15. maja u hali SPENS u Novom Sadu.

 

Svečanoj ceremoniji otvaranja, pored nekoliko hiljada dece i mladih, prisustvovali su i Miloš Vučević (gradonačelnik grada Novog Sada), Zdravko Marić (osnivač i predsednik Organizacionog odbora Sportskih igara mladih), Miloš Kovačević (savetnik ministra u Ministarstvu prosvete nauke i tehnološkog razvoja), Predrag Peruničić (državni sekretar za sport Ministarstva omladine i sporta), Vladimir Batez (pokrajinski sekretar za sport i omladinu), Tihomir Gudić (izvršni direktor regionalne organizacije SIM), Ivana Jovanović (predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije), Nenad Borovčanin (predsednik Bokserskog saveza Srbije), Željko Tanasković (predsednik Saveza za školski sport Srbije), Goran Marinković (gen. sek. Sportskog saveza Srbije), Dragan Tomašević (predsednik Sportskog saveza Beograda), Aleksandar Vlaškalić (sekretar FK Vojvodina), Novak Kostrešević (predsednik Fudbalskog saveza grada Novi Sad), Svetoslav Atanasov (generalni direktor kompanije Coca – Cola HBC Srbija i Crna Gora), Luka Santendrea (direktor kompanije Coca Cola), Maja Marković (direktor centra za korporativni marketing i brigu o klijentima kompanije Dunav osiguranje), Ivan Prtorić (direktor kompanije Podravka Srbija), Bojan Kekić (predsednik Izvršnog odbora Banke Poštanska štedionica), Goran Stevanović (direktor Organizacionog odbora SIM Novi Sad 2019). i mnogi drugi.

 

 

Tu je po prvi put ove godine upaljen plamen prijateljstva, a taj važan trenutak morao je i da se proslavi: u večernjim satima pred velikim brojem Novosađana i gostiju iz drugih gradova koncert je priredila šarmantna četvorka iz srpske Atine – bend „The Frajle”. Savršena završnica još jednog dana koji će uvek zauzimati posebno mesto u istoriji Sportskih igara mladih u čitavom regionu!

 

 

 Rođendanska žurka

 

 

Ovogodišnja SIM sezona u Srbiji svakako će ostati upamćena i po onome što se 31. maja dogodilo u Sremskoj Mitrovici. Bila je to verovatno najlepša, najveća i najemotivnija rođendanska proslava priređena u ove godine u Srbiji, ali i šire!

 

Dunav osiguranje Sportske igre mladih slavile su tog dana svoj šesti rođendan, a grad Sremska Mitrovica, koji je partner Igara od njihovog osnivanja u Srbiji poklonio im je za rođendan nešto zaista posebno: veliki koncert jednog od najpopularnijih rok bendova sa prostora bivše Jugoslavije – „Parni valjak”! Jasno je svima koliko prijateljstvo i ljubav vladaju između Sremske Mitrovice i Igara kada je „pao” ovakav poklon!

 

Aki i ostatak ekipe iz „Parnog valjka” oborili su s nogu na hiljade Mitrovčana i gostiju iz cele Srbije koji su te večeri preplavili centralni gradski trg u Mitrovici kako bi bili deo ovog važnog dana za Igre u Srbiji. Odličnu atmosferu dodatno je zagrejao i višeminutni vatromet, jedan od onih čija lepota se teško može ukalupiti u reči. I na kraju večeri, svi su bili jednoglasni u tvrdnji da je to zaista bila žurka za nezaborav!

 

 

 

Kaleidoskop radosti

 

 

Baklja prijateljstva je potom nastavila da se seli iz grada u grad, unoseći mnogo radosti u svaki od njih. Mališani su Karavan Dunav osiguranje sportskih igara mladih uvek dočekivali otvorenog srca i jedva čekajući da se pokažu i kao domaćini i kao majstori na sportskim terenima i to u čak devet disciplina, a to su: mali fudbal, odbojka na pesku, ulični basket, rukomet, odbojka, igra između dve vatre, stoni tenis, tenis i šah.

 

Utiske koje nosi sa turneje Karavana radosti i prijateljstva po Srbiji sa nama je podelila Ivana Jovanović, predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih:

– Slogan našeg ovogodišnjeg sponzora – „Dunav osiguranja“ glasi „Prijatelj ostaje prijatelj” i upravo u tu krilaticu staje najjači utisak koji je na ceo tim Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije ostavio boravak u svakom od mesta koja su se našla na našoj ruti. Svaki grad i opština, veliki ili mali, od severa do juga i od istoka do zapada Srbije, od prvog dana kada je postao deo Igara do danas – bio je i ostao naš veliki prijatelj. I to su pokazala i deca i odrasli – nastavnici, učitelji, treneri, direktori škola, roditelji i predstavnici lokalnih samouprava – koji su, kao naši ravnopravni partneri, bili savršeni organizatori i domaćini Igara. Na tome im veliko hvala od srca. Sportske igre mladih su jedna velika porodica čije članove vezuju jednaki motivi i želje: da zajedno našim mališanima ulepšamo i oplemenimo detinjstvo i predamo im u amanet one najlepše ljudske vrednosti od kojih se gradi bolja budućnost. Sigurna sam da će Igre, zahvaljujući tome što su im temelji izgrađeni na pravim vrednostima, nastaviti da rastu i da šire svoju misiju još dalje, još više i još bolje tokom narednih godina. Uz prijatelje kakve očigledno imamo u čitavoj našoj državi, nema sumnje da nam još veća dostignuća tek predstoje – rekla je Ivana Jovanović.

 

A velika dostignuća predstoje i klincima iz cele Srbije, i to uskoro – na državnom finalu u Beogradu. Ono će uslediti čim bude kompletirana lista finalista, odnosno odmah po okončanju gradskih takmičenja u beogradskim opštinama.

 

Pripremite polako navijačke rekvizite i zaokružite u kalendaru dane od 23. do 26. jula, jer će veliko finale biti održano upravo u tom periodu na terenima Ade Ciganlije. O parovima koji će se tada nadmetati odlučiće – žreb, koji će biti upriličen 22. jula, od 19 sati, u Beogradu. Fer i pošteno, onako kako je u Igrama to jedino moguće.

 

 

Ako ste nestrpljivi da prvi saznate ko će sa kim podeliti megdan, lepa vest za vas glasi da ćete žreb moći da gledate uživo putem društvenih mreža – na oficijenim stranicama Dunav osiguranje Sportskih igara mladih.

 

 

Ono čemu se deca posebno raduju jeste činjenica da će pobednici na državnom finalu u Beogradu osigurati sebi učešće na velikom regionalnom finalu koje će se održati u Splitu u drugoj polovini avgusta. Tamo ih čeka i mini-letovanje, kao poseban poklon za veliko srce koje pokazuju i na terenu i van njega. Jedva čekamo da saznamo koji će nam to klinci poslati razglednicu iz Splita ovog leta! Držimo palčeve da ih tamo bude što više!

 

PC Wizard – Njegoševa ulica Pančevo       Sve na jednom mestu

Share on facebook
Share on twitter