RAŠA DRAŠOVIĆ CRVENO-BELI U DUŠI, A 9. NOVEMBRA PROTIV ZVEZDE

Na početku sa knedlom u grlu, a onda...

To ti je kao sudbina: Tek 9. novembra će Radomir Raša Drašović, crveno-beli u duši, igrati sa kapicom italijanskog kluba iz Verone protiv Crvene zvezde. Pričali smo malo danas, ali nije na odmet i malo uvoda.

Draša je igrao za Singidunum kada sam dobio mejl izvesne Milice (u stvari Milice Drašović)  sa porukom da bih, kao novinar, trebalo da obratim pažnju na mladog igrača. Čuj, da obratim pažnju!

Posle pitam Darka Udovičića kakav je taj Raša, Draša, bem li ga:

- Dobar, do-bar...Treba da ide u veći klub!

Draši se ispunila želja, stigao je u svoju Zvezdu.

- On mora da bude pravi igrač - rekao mi jednom prilikom Dejan Savić.

Naredne sezone je prešao u Partizan, a Zvezda je za njega dobila šestoricu igrača na pozajmicu, kako bi mogla da se takmiči. Igrao je pošteno, osvojio domaće trofeje, nametnuo se, postao i član reprezentacije, pa i kapiten na Prvenstvu sveta za juniore. Došla je i Svetska liga i zlato u Ruzi.

- Draša je ozbiljan igrač. Ovim drugima dođe kao tata. Ali, baš tako - kao tata - tvrdi Vujas

Iz Partizana je morao u Italiju. Za mene rano, prerano, ali kako da ga zadržimo u ovom mulju od domaćih bazena.

Danas pričamo, a Draša će:

- Nadao sam se da ćemo kasnije igrati protiv Zvezde. Neće mi biti svejedno, ali moram da dam sve od sebe,  da pobedimo. To je sport!

I sport i život!?

Uzgred, retko ćete ga videti nasmejanog. Tek će 9. novembra pored bazena, na predstavljanju, da bude ozbiljan, sa knedlom u grlu... Sve dok utakmica ne počne, a onda da pokaže Saviću i nama šta je naučio.

Toliko!

 NESAVLADIVI ZVEZDIN GOLMAN LAZAR DOBOŽANOV

Laza je stvarno car

Moglo je i gore od 6:6 sa Špancima. Moglo je da na golu nije bio Lazar Dobožanov. Bio je više nego sjajan protiv Sabadelja, vetar u leđa ostalima, pre svih Đorđu Tanaskoviću, Mateji Asanoviću, Ognjenu Stojanović, Aleksandru Njegovanu i društvu.

Pravi car Lazar!

Ponikao je u Bečeju, igrao u Vojvodini poput Sora, Gojka Pijetlovića, Branislava Baneta Mitrovića. Tu je sada i mali Radoslav Filipović. Novosadska škola!

Iz Voše u Radnički, pa godinu dana u Partizanu.

Tokom leta, kada su svi gledali prema inostranstvu, Laza je bio smiren. Pitao sam ga:

- Lazo, gde ćeš bre ti?

- U Zvezdu!

- Nećeš napolje?

- Pravo da ti kažem, još me ne interesuje. Mlad sam. Bolje mi je da sa Dekijem Savićem radim, a inostranstvo neće pobeći.

Laza je stvarno car!

Imaće on još mnogo ovakvih partija, imaće i loše dane, ali će uspeti. Garant!

Toliko!

 

(P.S. Slika je mog druga Milana Rašića da se neko ne zezne)

 

PIŠE: Dejan Stevović

© Praštanje uspeha 2016 - Redakcija: Osnivač - Slobodan Damjanov, Lektor - Mirko Kovačević, Fotografkinja - Ivana Ogrizović, Dizajn i programiranje - Milan Stojanović i Darko Putić