AJMO SVI, POMOZIMOSPORTISTKINJI, MAJCI DVOJE MALE, PRELEPE DECE

Nastasja, jedna od nas

Nisam siguran da me se seća. Ja nju kao kroz maglu, ali se ipak prisećam: Nastasja Nedimović, nekada Knežević. Podseti me zajednička drugarica Slađa:

- Igrala je u Bečeju, Vračaru...

- Uh!?

- Pa i na Evropskom prvenstvu 2006.

- E sećam se, Stasja...posle je sudila. I...šta joj se dogodilo?

- Moramo da joj pomognemo, ona je jedna od nas !

I objasni Slađa šta se događa jednoj od nas. To ćete već pročitati u produžetku. Ja, kao i svaki obrazovani novinar, o toj bolesti ništa ne znam. Ali Slađa zna. I to ćete pročitati.

- Bolest se ne leči, ali sa njom može da se živi. Nekad se vrati, nekad ne. Zato moramo da joj pomognemo da ima lekove. Ma ona je super, divna porodica, kćerkica i sada sin, rođen dva meseca ranije. Živi!

Pa eto, ovi redovi i jesu da probamo da Nastasji, jednoj od nas, olakšamo da živi, da bude sa najdražima. Ima i za koga. I oni da uživaju u njoj. Pomozimo, kako god: utakmicom, prihodom, koncertom, fondom... Može se, ako ona može šta da kažemo za nas.Mi smo ta ekipa.

Uzgred, ona je sportista, borac, ona je jedna od nas! Pa, da li neko uopšte sumnja?

Toliko!

 

AJMO SVI, BEČEJCI, BEOGRAĐANI, NOVOSAĐANI... VATERPOLISTI, SPORTISTI, PLEMENITI I  LJUDI DOBRE VOLJE!!!

 

POMOZIMO NASTASJI, mladoj devojci, MAJCI DVOJE MALE PRELEPE DECE da nastavi da zivi sa svojom porodicom i decom sa svima nama

Borba je pocela 31. oktobra 2016. kada je u šestom mesecu trudnoce legla u krevet i više nije mogla da ustane. Tome su prethodili jaki i bolni spazmi u ledjima. Ustanovljena je dijagnoza - multipli mijelom (rak koštane srži) neizlečiva hronična bolest, zbog koje se stvara veliki broj određenih proteina koji nagrizaju kosti i prave lezije, odnosno rupe u kostima zbog kojih postaju vrlo krhke i lako lomljive. Porođena hitno carskim rezom, dva meseca pre termina, pri čemu se lome rebra i grudna kost. Tada postaje skroz nepokretna. Sledi pet ciklusa hemoterapije koje su praćene fizijatrijskim vežbama. Naučila je ponovo da sedi, pa čak i hoda. Odrađena je transplantacija koštane srži, ali maligniteta i dalje ima u malom broju, tako da se borba sa ovom opakom bolešću  nastavlja.

 

DELITE OVO, POMOZITE KOLIKO MOŽETE!!!

 

Broj na koji mozete pomoci Stasji je : 115- 0381600674042 - 32 Telenor banka

NASTASJA NIJE OSTALA SAMA, STIŽE POMOĆ SA SVIH STRANA

Slađa i Jovana napravile
humani gest za priču

Krenulo je super! Akcija Slađane Drezgić, ex Šarac i Jovane Andrić ex Zlokolica, urodila je plodom. Ma kad žene nešto zamisle...

 Vaterpolo savez Srbije se danas i zvanično uključio u akciju pomoći Nastasji Nedimović. Dogovorena je utakmica u Novom Sadu, u subotu, 18. novembra Srbija - Hrvatska, možda i dan ranije u Beogradu.

Društvene mreže su prepune poziva, Slađa i Jovana su napravile gest za priču. Sada je na nama red, jer je veoma važno napraviti ambijent da tribine Spensa ili Klise budu prepune, da Nastasja ponovo vidi da nije sama u celoj priči.

 Možda su nekako  rogobatne reči pomoć, akcija, doniranje.. Mislim da svako od nas, na bilo koji način, treba samo jednoj od nas da pomogne, da živi lakše i bolje,  što i ona kaže:

- Nema predaje, karte su podeljene i sad mi ostaje da igram.

Tačno tako! Pa siguran sam da su svi koji su uz nju zapravo njen džoker kojim se partija dobija. A igra je počela.

Toliko!

 

PIŠE: Dejan Stevović

© Praštanje uspeha 2016 - Redakcija: Osnivač - Slobodan Damjanov, Lektor - Mirko Kovačević, Fotografkinja - Ivana Ogrizović, Dizajn i programiranje - Milan Stojanović i Darko Putić