ANJA CREVAR, PLIVAČICA, PONOS SRBIJE I PANČEVA

Nedelja, 14. avgust 2016.

Konačno u Pančevu – umorna, ali sa lepim iskustvom i nezaboravnim slikama

Anja Crevar OI Rio 2016Dragi moji pišem vam poslednju stranicu svog dnevnika na sajtu “Praštanje uspeha”. Družila sam se sa vama skoro tri nedelje, a sve ovo je za mene bilo dragoceno. Odlazak na svoje prve Olimpijske igre pamtiću večno, jer sam zadovoljna u svakom smislu. Takođe, bavila sam se malo novinarstvom, stekla nova znanja, a nadam se da sam opravdala vaša očekivanja. Narednih dana sledi iznenađenje, a u vezi je s mojim izveštavanjem iz Pančeva i Rija, ali ne smem da vam otkrivam o čemu je reč, jer, uskoro ćete to moći da vidite na ovom sajtu.

Dakle, da vam opišem i nedelju, 14. Avgust.

Konačno sam u svom gradu. Posle doručka nisam imala dilemu šta ću da radim. Uključila sam TV i odgledala neke utakmice na Olimpijskim igrama. Pretpostavljam da vas taj sadržaj takođe zaokuplja ovih dana. Ne prestajem da se divim sportistima koji postavljaju neverovatne rekorde, a posebno sam očarana strastvenošću kojom to čine.

A, zatim…

Zazvonio mi je telefon, vidim, nepoznat broj, ali svakako sam se odazvala. Kad ono, lepo iznenađenje. Javlja mi se čovek sa aerodoroma “Nikola Tesla” i poručuje da kreće iz Beograda da mi donese izgubljeni kofer, koji se zaturio negde na relaciji Rio de Žaneiro-Pariz. Potvrđujem da je reč o mom koferu, kao i adresu u Pančevu. Za nekih pola sata već je bio tu. Nisam mogla da sakrijem zadovoljstvo što ga ponovo držim u rukama. Ne zbog nekih dragocenosti, u njemu, već zbog sitnica koje će me podsećati na moj boravak u Rio de Žaneiru.

Juče sam, takođe, željno čekala da se s puta iz Brazila vrate moji roditelji i sestra. Kada su konačno stigli našoj sreći nije bilo ničega ravnog. Ipak, nismo se dugo zadržali u zagrljaju, jer sam imala dogovoreni susret za paintball. Znate onu igru kad se posebne puške koriste, a izbacuju boju. Pešice smo otišli do Tamiš kapije i pridružili se ostatku ekipe. Bilo nas je čak desetoro, a ja sam baš uživala. Nezaboravno iskustvo! Ostalo mi je par modrica, ali vredelo je. Dok igraš sve vreme si pod uticajem povišenog adrenalina. Posle iscrpljujućih dva sata, vratili smo se kući. Ipak, pre toga, morali smo da svratimo do Aviv parka, na sladoled.

Anja Crevar Foto: Ivana Ogrizović

Pišem vam poslednje rečenice, a ujedno želim da vam se zahvalim na podršci koju ste mi pružali sve vereme, a baš ona mi je mnogo značila u Riju. Nadam se da sam uspela bar malo da vam dočaram šta se sve dešavalo u dalekom Brazilu, a pisanje ovog dnevnika za mene će ostati izuzetno iskustvo. Ko zna, možda se ukaže još neka prilika za tako nešto?

 

 Voli vas vaša Anja!

© Praštanje uspeha 2016 - Redakcija: Osnivač - Slobodan Damjanov, Lektor - Mirko Kovačević, Fotografkinja - Ivana Ogrizović, Dizajn i programiranje - Milan Stojanović i Darko Putić