ANJA CREVAR, PLIVAČICA, PONOS SRBIJE I PANČEVA

Subota, 13. avgust 2016.

Povratak kući

Anja Crevar Foto: Ivana OgrizovićPozdrav svima, konačno iz mog Pančeva! Umorna sam od iscrpljujućeg leta, ali, nisam zaboravila sve vas koji ste mi pružali podršku tokom mojih prvih Olimpijskih igara i čitali s pažnjom dnevnik koji pišem za sajt “Praštanje uspeha”.

Iz Brazila sam prvo stigla u Pariz, grad u kojem sam kratko boravila i kad sam kretala za Rio, jer, u njemu, ponovo, presedam za Beogead. Veoma sam uzbuđena što stižem kući. Nismo se dugo zadržali u glavnom gradu Francuske, tek toliko da se obave formalnosti oko presedanja i malo osvežimo, a zatim smo i poleteli ka aerodromu “Nikola Tesla”. Zaspala sam u avionu i  tako prekratila ovo dvosatno putovanje.

 Sletanje je bilo mirno. Kada smo se iskrcali usledila je pasoška kontrola i preuzimanje prtljaga. Čekali smo skoro pola sata da izbace poslednje torbe, a kada se zaustavila traka, moje druge torbe nije bilo. Neprijatno iznenađenje, ali šta da se radi. Prijavila sam nestanak stvari, a na aerodromu su mi rekli da će stići za nekoliko dana, tako da ne brinem. Kako se moji roditelji vraćaju sutra (danas, kada budete čitali), tetka me je sačekala na aerodromu. Tu su bili i novinari. Malo sam popričala s njima, pozdravila i njihove čitaoce, slušaoce i gledaoce, pa smo krenule za Pančevo.

Iz poznatog razloga, prespavala sam kod tetke, a to je bila prilika da se izigram sa mojim malim bratom koga baš dugo nisam videla. Nisam bila raspoložena da izlazim iz kuće, a i umor je učinio svoje. Potom sam na televiziji pratila takmičenja na Olimpijskim igrama. Čudan osećaj! Gledala sam atletiku, košarku i rukomet iz Pančeva, a do juče sam to činila uživo, u Rio de Žaneiru.

Pišem vam ove detalje po povratku kući, a krevet je već raspremljen, čeka me. Spremam se za svoju prvu noć u našem Pančevu, posle dužeg vremena! Javiću vam se i sutra, polako najavljujući kraj našeg druženja.

 

 Voli vas vaša Anja!

© Praštanje uspeha 2016 - Redakcija: Osnivač - Slobodan Damjanov, Lektor - Mirko Kovačević, Fotografkinja - Ivana Ogrizović, Dizajn i programiranje - Milan Stojanović i Darko Putić