ANJA CREVAR, PLIVAČICA, PONOS SRBIJE I PANČEVA

Sreda, 10. avgust 2016.

Prošao je jedan tmuran i kišovit dan u Riju, ali...

Anja Crevar Olimpijske igre 2016Dragi moji, bliži se kraju moj boravak u Rio de Žaneiru koji ću uvek pamtiti samo po dobru: Prvom učešću na Olimpijskim igrama,  nezaboravnim susretima sa velikanima i legendama svetskog sporta, uzbudljivim događajima, lepim slikama i utiscima o velikom Brazilu i fenomenalnom Riju. Već dva dana se ne takmičim, pa sam posvećena samo uživanju u ovom sjajnom gradu, kao i navijanju za naše sportiste. Naravno, nisam zaboravila na vas, pa zato sada čitate ove redove mog dnevnika u jedinstvenom sportskom sajtu “Praštanje uspeha”.

Dan sam započela jutarnjom šetnjom na Kopakabani. Zaista je veoma lepo i zanimljivo biti ovde, upravo u vreme  dok traju Olimpijske igre. Ljudi su nasmejani, vedri, svi veoma pozitivni, što još više pojačava ionako sjajne impresije o ovoj velikoj zemlji, fantastičnom Riju i  gostoljubivim stanovnicima ovog atraktivnog grada.

Posle šetnje čuvenom Kopakabanom, otišla sam sa roditeljima, sestrom i trenerom u tržni centar -  na doručak. To je, zapravo, bila naša usputna stanica na putu do borilišta, a odlučili smo da gledamo srpske košarkaše koji danas igraju protiv selekcije Francuske. Do košarkaške dvorane putuje se prilično dugo.  Promenili smo dva metroa i jedan autobus, tako da smo tek posle sat i po vožnje konačno stigli na željeno mesto. Ja sam u dvoranu ušla kroz prolaz za sportiste, a moji roditelji, kao i sestra i trener,  došli su do svojih mesta na tribini kao i ostala publika. Bila sam prijatno iznenađena kad sam ugledala jednu grupu naših sunarodnika, pa smo, naravno, seli pored njih i tako pružali jaču podršku Teodosiću, Bogdanoviću, Raduljici i ostalim košarkaškim reprezentativcima Srbije.

Anja Crevar Olimpijske igre 2016Nekoliko trenutaka pre početka utakmice, na drugoj strani tribina, primetila sam poznata i draga lica koji su takođe došli da bodre sportiste svoje zemlje. Ovde su bili naši teniseri Novak Đoković, Viktor Troicki i Nenad Zimonjić koji su tim gestom još jednom pokazali svoju veličinu i  koliko vole našu  zemlju. Uživala sam u atraktivnim potezima košarkaša, bez obzira što je srpska reprezentacija  izgubila (to sigurno već znate) jer je to bila  zaista  dobra i neizvesna utakmica.

Inače, danas je vreme u Rio de Žaneiru bilo tmurno i kišovito, u većem delu dana, pa smo se posle utakmice vratili metroom u stan. Pre toga, kupili smo neke suvenire i još jednom svratili u tržni centar. S obzirom na to da je plivački centar u Riju prilično daleko od mesta gde smo mi smešteni, odlučila sam da finala odgledam iz sobe, putem malog ekrana. Naravno, pre toga, nisam želela da u televizijskom programu propustim meč između vaterpolista Brazila i Srbije. Neočekivano smo poraženi, što nam je teško palo, ali, šta je tu je - idemo dalje!

Dragi moji, očekujem da će sutra vreme biti lepše, jer bih želela da pre polaska kući, u Srbiju, još jednom prošetam gradom koji je fascinantan! Sada, dok vam pišem, kiša I dalje pada, a ja mislim na vas i šaljem vam velike pozdrave iz Rija!

 

 Voli vas vaša Anja!

© Praštanje uspeha 2016 - Redakcija: Osnivač - Slobodan Damjanov, Lektor - Mirko Kovačević, Fotografkinja - Ivana Ogrizović, Dizajn i programiranje - Milan Stojanović i Darko Putić