ANJA CREVAR, PLIVAČICA, PONOS SRBIJE I PANČEVA

Ponedeljak, 8. avgust 2016.

 Bilo je lepo i korisno iskustvo, nadam se za naredne OI

Dobro jutro svima u Srbiji! Danas je na Olimpijskim igrama u Riju moj poslednji takmičarski dan. Veoma sam uzbuđena i nadam se da neću razočarati ni sebe, a ni vas koji svakodnevno čitate ove redove, uz veliku podršku, jer verujete  da uvek dajem sve od sebe. Sve što sam doživela i postigla na OI za mene je bilo veoma lepo i korisno iskustvo, što će mi znatno pomoći, verujem u to, za naredno najveće planetarno takmičenje.

Ipak, da počnem od jutra. Već sam vam u dnevniku, koji vodim za sajt “Praštanje uspeha”, pominjala svoju jutarnju rutinu - doručak, trening, i tako dalje – a sada želim da vam ukratko opišem kako to izgleda. Kada imam trku, za doručak uglavnom napravim mali sendvič i popijem nešto, obično vodu, jer ne volim da plivam  punog stomaka. Tako je bilo i danas.

Posle prvog obroka u danu, produžila sam odmah do autobusa koji nas prevozi do olimpijskog plivališta. Imala sam malu glavobolju, verovatno zbog vremena, jer je danas  u Riju baš tmurno vreme. Oblaci su se nadvili nad čitavim gradom, ali pokušavam da to ne utiče na mene. Stigla sam na bazen, a zatim se zagrejala, pa je usledio raspliv. Već sam vam pisala i o tome. Kad sam završila ovaj deo treninga, požurila sam da odgledam svoju cimerku, Katarinu, koja je plivala u disciplini 200 m kraul. Bio je to dobar nastup. Došlo je vreme da se i ja presvučem u takmičarski kostim, a zatim sam otišla  na pomoćni start.

Misli su mi se uskovitlale i mnogo toga mi je prolazilo kroz glavu. Nisam se mogla oteti razmišljanjima da je ovo je moj poslednji nastup na Olimpijskim igrama u Riju, a sledeći put, ako nastavim sa dobrim rezultatima, moje učestvovanje na olimpijskim igrama će se dogoditi tek za četiri godine. Zato sam želela da još više uživam u trci i maksimalno odradim svoj deo.

Od trenutka kada sam se našla na startnom bloku, u trci na 200 metara mešovito, pa od početka do kraja trke, osećala sam se lepo, dala sam sve od sebe i na kraju nisam bila razočarana. Nadam se da ste i vi,  gledajući moju trku, bili zadovoljni drugim mestom u grupi, iako nisam isplivala svoje najbolje vreme na ovoj stazi

Posle trke, požurila sam da se vidim sa roditeljima, a sačekali su me i reporteri iz redakcije “Blica”. Uzeli su izjavu, fotografisali me, pa sam tek onda krenula dalje. Bio je ovo drugi susret u Brazilu s roditeljima i sestrom, kao i trenerom Markom.  S obzirom na to da je bilo loše vreme, nismo se šetali ulicama Rija, već smo odlučili da odemo u jedan veliki tržni centar. Super smo se proveli, a onda su me vratili do plivališta, gde sam sačekala finalne borbe.

Finalna takmičenja u plivanju bila su tek u deset sati, uveče, pa sam odlučila  da odgledam teniski meč u dublu, u kojem su igrali Novak i Zimonjić. Međutim, promašila sam teren i otišla na onaj na kom je igrala Serena Vilijams. Nema veze, svakako sam uživala u igri i stvarno je zapanjujuće koliko je to jedan iscrpljujući sport. Posle meča, usledila su finala u plivanju, pa sam se još jednom obrela na olimpijskom bazenu, sportskom objektu u Riju koji mi najviše znači.

Anja Crevar gleda Serenu Vilijams na OI 2016

Dragi moji, ove redove vam pišem u uobičajeno vreme, pred spavanje, iz stana u Olimpijskom selu.  S obzirom na to da je takmičarski deo za mene danas završen, za sutra vam pripremam nešto posebno. Rešila sam da  se sada, rasterećena svih briga oko nadmetanja, maksimalno posvetim obilasku Rio de Žaneira, veoma lepog, zanimljivog i atraktivnog grada. Želim da i vama prenesem, koliko mogu, bar ono najvažnije i najlepše iz ovog čarobnog olimpijskog grada.

 

 I još jednom veliko hvala što ste me sve vreme iskreno podržavali i verovali u mene. Laku noć!

 

 Voli vas vaša Anja!

© Praštanje uspeha 2016 - Redakcija: Osnivač - Slobodan Damjanov, Lektor - Mirko Kovačević, Fotografkinja - Ivana Ogrizović, Dizajn i programiranje - Milan Stojanović i Darko Putić