ANJA CREVAR, PLIVAČICA, PONOS SRBIJE I PANČEVA

Nedelja, 7. avgust 2016.

Nova lepa iznenađenja u danu bez trke

Anja Crevar Olimpijske igre 2016 Rio Foto: Ivana Ogrizovic

Drago mi je da sam i danas sa vama, a posebno mi prija vaša podrška koju mi svakodnevno pružate. Pisanje ovog dnevnika za sajt “Praštanje uspeha” za mene je posebno iskustvo, ali, ne bih se toliko radovala ovom poslu da nema vaših iskrenih reči hvale za to što radim.

Kao što vam je poznato, danas je za mene bio slobodan dan, barem kad je reč o trkama. U Olimpijskom selu sportisti iz celog sveta su se već navikli na raspored dešavanja, pa ova svakodnevica – jutro, doručak, trening - postaje rutina koju svi prihvatamo.

Na jutarnjem treningu sam se sjajno osećala. Kad sam sve obavila, s uživanjem sam gledala ostale naše reprezentativce. Svi su super plivali, a Velja je ušao u polufinale! Stvarno sam srećna zbog toga i drago mi je da će imati priliku da se  bori za medalju.

Kada sam se vratila u Olimpijsko selo, usledio je, naravno, ručak. Svaki put kad završim s nekim obrokom, do stana se vraćam pešice. Šetam tako i čujem neku muziku koja me je zainteresovala. Popela sam se u stan, raspremila stvari, odmorila malo i otišla da vidim šta se to dešava u komšiluku. Opet sam bila prijatno iznenađena, jer se ispostavilo da se održava takmičenje u plesu. Šta sve ovde neću videti i doživeti!? U svakom slučaju, dobro dođe i ovakav vid zabave, jer se ljudi lepo druže, vesele i iskreno zabavljaju. Bio je to praznik za oči i uši, jer se na prvi pogled videlo da mnogo njih baš znaju da plešu, a i super izgledaju. Ipak, nisam dugo ostala da uživam u ovoj lepoti, jer se bližilo vreme za polazak na trening.

Danas sam ranije otišla na bazen, jer sutradan imam novu trku, i to u jutarnjem periodu. Na rasporedu su, verujem da to znate, kvalifikacije za 200 metara mešovito. Plivala sam u velikom olimpijskom bazenu, ali ovog puta se desilo nešto nesvakidašnje i fantastično: Bukvalno sam bila sama u bazenu. Fenomenalan osećaj i novo iskustvo za mene. Zaista je fascinantno kada znate da se ovde, gde ja sada sama carujem, obaraju svetski i olimpijski rekordi.

Nakon ove čarolije, nesvakidašnjeg treninga i obaveznog "istezanja" na kraju, sačekala sam drugaricu da zajedno krenemo u Olimpijsko selo. Bilo mi je žao što nisam mogla da odgledam drugi nastup našeg Velje Stjepanovića, jer su polufinalne borbe prilično kasno. Naravno, poželela sam mu da uspe, što je sada, dok čitate ove redove, vama već poznato.

Dragi moji, posle večere nisam zaboravila na vas, jer sam, kao po nekom uslovnom refleksu, otvorila svoj laptop, napisala svoje današnje utiske i zanimljive događaje, pa se prepustila krevetu. Sutra je u Rio de Žaneiru još jedan veliki dan za mene. Znam da ćete me pratiti, navijati da uspem i biti moja ogromna podrška. Uz veliki pozdrav iz Rija, hvala vam mnogo!

 

 Voli vas vaša Anja!

© Praštanje uspeha 2016 - Redakcija: Osnivač - Slobodan Damjanov, Lektor - Mirko Kovačević, Fotografkinja - Ivana Ogrizović, Dizajn i programiranje - Milan Stojanović i Darko Putić