ANJA CREVAR, PLIVAČICA, PONOS SRBIJE I PANČEVA

Subota, 6. avgust 2016.

Dan za pamćenje! Idemo dalje!

Anja Crevar Olimpijske igre 2016 Rio Foto: Ivana OgrizovicEto, dragi moji, prošao je i moj veliki dan! Zadovoljna sam svojim prvim nastupom na Olimpijskim igrama i srećna što je ispalo upravo tako, iako se nisam našla među finalistkinjama. Sigurno niste znali da sam u  kvalifikacionoj trci na 400 metara mešovito, gde sam stigla druga u grupi, otplivala svoje najbolje vreme koje sam postigla u jutarnjem terminu. To je za mene važan podatak koji sam otkrila samo vama, dragi moji, koji čitate  moj dnevnik na stranicama sportskog magazina „Praštanje uspeha“.

Inače, jutros sam htela da se brzo razbudim, pa sam laganom šetnjom stigla do restorana u Olimpijskom selu, na doručak, posle čega je  odmor bio obavezan.

Kada je došlo vreme da se krene na olimpijski bazen, gde ću za koji sat plivati svoju prvu trku na Olimpijskim igrama, preplavila su me brojna osećanja, jer nije lako mirno dočekati start prve trke na najvećem, naznačajnijem i najpopularnijem takmičenju na svetu. Ipak, nije bilo mnogo vremena za emocije, jer sam krenula na rasplivavanje. Odmah sam skočila u vodu, zapravo u bazen za zagrevanje. Kada je raspliv gotov, kako mi plivači to kažemo, presvukla sam se u takmičarski kostim. A, onda, koncentrisanje i zagrevanje za trku. A, zatim je dat znak da je moja prva olimpijska trka počela.

Želela sam da uživam u u toj trci, svesna da sa svojim godinama i iskustvom nisam kandidat za medalju. I stvarno sam uživala! Na stazi od 400 metara, kao što sam to sa vama već podelila, otplivala sam svoje najbolje vreme u jutarnjim kvalifikacijama i zadovoljna  sam svojim prvim nastupom i drago mi je da je sve ispalo tako kako jeste. Idemo dalje!

Moje zadovoljstvo je bilo još veće kada sam posle trke i isplivavanja,  uključila svoj telefon. Zaista sam ostala prijatno iznenađena i ganuta iskrenim porukama podrške koje su stigle posle mog prvog nastupa u Riju. Sada je prilika da se svima vama zahvalim što ste me bodrili, što verujete u mene,  što me podržavate i dalje, kao i što pratite moj dnevnik na našem sajtu “Praštanje uspeha”. Vaša podrška mi zaista mnogo znači,  podstiče da idem dalje, da se još više trudim I ostvarujem značajne rezultate. Hvala vam svima, od srca!

Posle trke, puna divnih emocija, vratila sam se  u Olimpijsko selo, otišla na ručak, pa opet na bazen. Ali, ovog puta nisam plivala, već gledala, i to uživo, ni manje ni više nego obaranje svetskog i olimpijskog rekorda. Bilo je veliko zadovoljstvo i uzbuđenje gledati praktično osvajanje zlatne olimpijske medalje, već na početku. Naravno, sigurno znate, uspelo je to Adamu Pitiju iz Velike Britanije, na 100 m prsno. Neopisiv osećaj!

Kad je reč o meni i mojim osećanjima, sve se danas odlično završilo, događaji se polaku sležu… Vratila sam se u svoj brazilski stan, prepuna lepih utisaka, ali dosta umorna, pa koristim poslednje atome snage da vam opišem lično viđenje mog velikog dana i impresije sa prvih borbi u olimpijskom bazenu u Rio de Žaneiru. Sada pravo u krevet! Do sutrašnjeg javljanja!

 

 Voli vas vaša Anja!

© Praštanje uspeha 2016 - Redakcija: Osnivač - Slobodan Damjanov, Lektor - Mirko Kovačević, Fotografkinja - Ivana Ogrizović, Dizajn i programiranje - Milan Stojanović i Darko Putić