ANJA CREVAR, PLIVAČICA, PONOS SRBIJE I PANČEVA

Četvrtak, 4. avgust 2016.

Dan prepun utisaka: himna Srbije, svi na okupu, novi susreti

Ćao svima koji me pratite već celu nedelju na našem jedinstvenom sportskom internet magazinu "Praštanje uspeha". Nadam se da uživate dok čitate moja zapažanja iz olimpijskog Rija, baš koliko je i moje zadovoljstvo  što pišem ove redove, uz prijatno saznanje da ih pročita više desetina hiljada ljudi.

Kao i obično današnji dan je počeo doručkom, ali i jednim iznenađenjem u "dnevnom redu" priprema za takmičenja, jer sam imala samo jedan trening. Posle prvog obroka, za koji mnogi tvrde da je najbitniji, usledila je svečanost podizanja srpske zastave na jarbol u Olimpijskom selu, kojoj su prisustvovali svi sportisti našeg olimpijskog tima.

To je nešto što svaki sportista želi doživeti u svojoj karijeri. Zaista je prelep  osećaj biti deo tako velike i kvalitetne sportske porodice, kao što je olimpijski tim Srbije. To su predivni trenuci koji se nikada ne mogu zaboraviti. Slušali smo našu himnu "Bože pravde", dok se zastava Srbije vijorila na jarbolu u Olimpijskom selu. Još uvek u sebi nosim te divne slike i emocije koje je teško rečima opisati. Organizatori ove svečanosti su pripremili poseban program i doček za svaku državu i njene sportiste. Iz Srbije je doputovao predsednik Tomislav Nikolić, sa suprugom, što ste sigurno pratili  preko srpskih elektronskih medija.

Posle ovog svečanog događaja, otišla sam na trening, puna pozitivnih osećanja i prelepih slika. Inače, do mesta gde treniramo svakodnevno idemo autobusom. Ovog puta bio je prepun, a s obzirom na to da smo stigli među poslednjima, nije bilo mesta za sedenje. Stojim tako, zamišljena i pomalo odsutna, i ne primećujem da sam pored Katinke Hošu, svetske prvakinje i Majkla Felpsa, najtrofejnijeg olimpijca ikada, koji su sedeli upravo između mene.

Dakle, ponovo ista priča za nezaborav. Iz dana u dan srećem najtrofejnije sportiste na planeti - sede ili šetaju pored mene, kao sav, što bismo rekli, normalan svet. Kao da nije reč o popularnim ličnostima. osvajačima medalja i rekorderima. To mi se ovde mnogo dopada i to je ono što Olimpijskim igrama daje poseban značaj. Dobar je osećaj kad znate da su svetske zvezde slične nama, da kažem običnim ljudima. Nažalost, nije bilo prilike da se fotografišem s njima, ali sledeću takvu šansu sigurno neću propustiti. I sam trening na glavnom bazenu danas je bio izuzetan, jer su se na okupu našli, po prvi put od kada smo stigli u Rio, svi plivači iz Srbije. To svakako znači da je naš tim konačno kompletan za olimpijske borbe.

Posle ručka planirala sam da se vidim s mojim trenerom Markom i roditeljima  koji su doputovali iz daleeeeke Srbije da me podrže na mojim prvim Olimpijskim igrama. Međutim, to se nije desilo, jer je nastao neki problem u vezi s prevozom, pa se iskreno nadam da ćemo se videti sutra.

Eto, dragi moji, prošao je  još jedan dan, pun nezaborabvnih utisaka, susreta i događaja koji su sve zanimljiviji. Pišem vam ove redove, već pomalo umorna od mnogih aktivnosti, a krevet mi postaje sve privlačniji. Izgleda da ću utonuti u san uz zvuke prelepe brazilske muzike koja se čuje širom Olimpijskog sela.

 Voli vas vaša Anja!

© Praštanje uspeha 2016 - Redakcija: Osnivač - Slobodan Damjanov, Lektor - Mirko Kovačević, Fotografkinja - Ivana Ogrizović, Dizajn i programiranje - Milan Stojanović i Darko Putić