ANJA CREVAR, PLIVAČICA, PONOS SRBIJE I PANČEVA

Sreda, 3. avgust 2016.

Nakon Noleta susret sa Rafom, komšijom iz menze

Još jedan veliki pozdrav  iz Rija, dragi moji! Odmah na početku želim da vam se zahvalim na podršci koju mi iskreno pružate. Upravo sam saznala da je jučerašnji tekst iz mog dnevnika, o nezaboravnom susretu sa Noletom koji možete čitati na očigledno sve popularnijem sportskom portalu Praštanje uspeha, videlo skoro 19.000 ljudi. To je fantastično i - mnogo mi znači!

Danas je, kao i prethodnih dana u Riju, sve krenulo laganim treningom, posle kojeg sam se uputila na doručak. U velikom olimpijskom restoranu, koji sam juče opisala, čekalo me novo prijatno iznenađenje, posle jučerašnjeg susreta sa Novakom Đokovićem i Viktorom Troickim. Odmah iza mene, u redu za hranu, nalazio se niko drugi nego još jedan svetski teniski velikan - Rafael Nadal. Eto, dragi moji, i to je čar ovih Igara I boravka u Olimpijskom selu. Ovde možete sresti najbolje svetske sportiste, i to na jednom mestu, upoznati se s njima, razgovarati, fotografisati... Za mene, koja sam sa svojih  šesnaest godina tek na početku sportske karijere, ovo su zaista nezaboravni događaji koji izazivaju fenomenalne emocije, rečima neopisive. Tim više što su svi ti šampioni, a posebno oni najuspešniji, sasvim prirodni i opušteni i, nema sumnje, ovde uživaju kao i svi mi koji smo prvi put na najvećem planetarnom sportskom takmičenju. Mislim da su upravo zato toliko veliki, uspešni i harizmatični!

Posle obaveznog doručka i susreta sa Rafom, usledio je odmor, pa odlazak na ručak i trening. Već sam vam opisala bazen na kom će se održati takmičenja, a svaki put kad skočim u taj pravougaonik pun vode, sva se naježim od uzbuđenja, jer, nije šala, za nekoliko dana ovde me čeka odmeravanje snaga sa najboljim svetskim plivačicama.

Kada sam obavila i taj deo programa, ostalo je još vremena za obilazak Olimpijskog sela. Verovatno znate, a sigurna sam da ste putem medija  videli, reč je o nekoliko blokova zgrada gde su smešteni sportisti, a kasnije će se tu useliti ljudi, stari I novi građani Rio de Žaneira. Šetala sam parkom duž kojeg ima nekoliko fontana, igrališta i, naravno, tu su neizostavni olimpijski krugovi, odakle sam vam već poslala fotografiju.

Takođe, obišla sam i trg gde uz čudesnu muziku i igru nastupaju Brazilke i Brazilci. Poznato je koliko dobro plešu i pevaju, uz njihove čuvene pesme, sambu, rumbu, ča-ča-ča. Sjajni su, i to vredi videti! Usput sam svratila do odvojenog restorana u kojem se nalazi posebna vrsta brazilske hrane. Uzela sam neko čudno voće, koje do sada nisam videla, veoma slatko, ali još uvek nisam saznala kako se zove. Nastavila sam do prostora gde se nalaze supermarketi, oficijalna radnja Olimpijskih igara, pa cvećara i frizerski salon. Praktično, živimo u pravom malom gradu, punom dobrog raspoloženja, mladih ljudi i slavnih sportista.

Kasnije sam sa cimerkom otišla do pulta za izgubljeni prtljag gde smo pronašli njen ranije izgubljen kofer, još na aerodromu. Posle toga zajedeno smo se vratile u našu sobu. U stvari, u mojim dnevničkim javljanjima još vam nisam opisala sobu u kojoj sam smeštena, pa je sada zgodna prilika za to. Zapravo, nije to hotelska soba, nego, pre bih rekla, stan, sačinjen od tri sobe u kojima smo. za sada samo nas dve plivačice. Sobe su male, sa kupatilom, a tu je i prekrivač, posebno napravljen za Olimpijske igre. Rekli  su nam da ga možemo, kad pođemo kući, poneti kao uspomenu. Ovo je svakako lep gest organizatora, jer ću, kao i svi učesnici, imati uspomenu koja će me večno podsećati na Olimpijadu u Riju.

Na kraju još jednog iscrpljujućeg dana, ali svakako uzbudljivog i zanimljivog, imala sam još toliko snage, ali i jakog motiva, da vam se javim. Veliki pozdrav iz Rija za sve vas koji me pratite na sajtu "Praštanje uspeha"!

 

 Voli vas vaša Anja!

© Praštanje uspeha 2016 - Redakcija: Osnivač - Slobodan Damjanov, Lektor - Mirko Kovačević, Fotografkinja - Ivana Ogrizović, Dizajn i programiranje - Milan Stojanović i Darko Putić