ANJA CREVAR, PLIVAČICA, PONOS SRBIJE I PANČEVA

Utorak, 2, avgust 2016.

Susret s Novakom

Dragi moji, javljam se još jednom iz prelepog Rija, veoma srećna, a ima i razloga što sam takvog raspoloženja. Još pre puta, nadala sam se da ću ovde sresti Novaka Đokovića, jer sam imala veliku želju da ga konačno upoznam i malo popričam s najboljim sportistom Sveta. Ta mi se želja danas i ispunila. Ipak, pre nego što stignemo do tih detalja…

Dan je počeo jutarnjim treningom, na “malom” bazenu, a zatim sam se vratila u Olimpijsko selo. Pešice smo otišli u ogroman restoran, ustvari, rekla bih pre, menzu, gde obedujemo svi mi učesnici na ovim igrama. Sve to deluje veoma impresivno. Hrana je raznovrsna: od brazilske do azijske kuhinje, prepuno je raznih đakonija, jer treba ishranu prilagoditi sportistima koji su u Rio stigli sa svih krajeva planete, a posebno je interesantno to šarenilo boja i ukusa u tanjiru. Posle doručka sam odmarala.

Po raporedu, koji je precizno utvrđen, pre popodnevnog treninga, usledio je ručak. Konačno se dogodilo i ono dugo očekivano. Bio je to moj prvi trening na bazenu na kojem će se održati takmičenje. Prvo što sam zapazila su tribine bazena, koje su ogromne i (najveće koje sam ikada videla) konstruisane su za mnogo ljudi. Inače, ovaj sportski objekat je napravljen na fudbalskom stadionu, kao montažni bazen. Predivan je osećaj plivati u njemu, posebno kad znate da za nekoliko dana počinju takmičenja, a ja treba da plivam trku na svojim prvim Olimpijskim igrama.

 Bilo je zanimljivo u svakom smislu, a po povratku u našu bazu, ubrzo sam otišla na večeru. Bio je to najbolji deo dana, a predpostavljate i zašto.

 Da se vratim na početak ovog teksta. Šetam tako posle večere i pogađate koga sretnem? Ispred mene stoje Novak Djoković i Viktor Troicki. Divni ljudi i sportisti. Svakako, nisam propusrila priliku da se fotografišem s njima, pre toga upoznam. Jedna velika želja pre puta u Rio de Žaneiro se ostvarila. Oduševljenje i radost se mogu videti na fotografiji koju sam vam ekskluzivno poslala za “Praštanje uspeha”.

 Pre polaska na spavanje svratila sam do paviljona gde su smešteni plivači BIH. Tamo se malo zadržala, potom, za vas napisala ove redove i pravac krevet. Do sutra i ponovnog javljanja iz Brazila.

 

 Voli vas vaša Anja!

© Praštanje uspeha 2016 - Redakcija: Osnivač - Slobodan Damjanov, Lektor - Mirko Kovačević, Fotografkinja - Ivana Ogrizović, Dizajn i programiranje - Milan Stojanović i Darko Putić