ANJA CREVAR, PLIVAČICA, PONOS SRBIJE I PANČEVA

Nedelja, 31. jul 2016.

Stigla sam tek do Pariza

Pozdrav svima iz Pariza, ovog prelepog grada svetlosti, u koji sam stigla na putu za Rio de Žaneiro. Samo što sam sletela, shvatila sam da nemam vremena za gubljenje, jer sam vam obećala da ću se javiti kada se steknu uslovi. Odmah sam uključila svoj lap-top i, čim sam našla WI-FI,  evo me ponovo na stranicama "Praštanja uspeha".

Čak ni u danu kada je trebalo da poletim za Brazil na Olimpijske igre, kao najmlađa u timu Srbije, nije moglo bez treninga. Jutros sam ga obavila u Pančevu, jer ne mogu zamisliti da prođe ceo dan bez plivanja.

Posle tog "osveženja", završavala sam neke sitne detalje oko pakovanja kofera. tako da ništa ne propustim.  Ostalo mi je malo vremena da se odmorim, iako se kratak, ali sladak, predah brzo  završio i na red je najzad došao put do Aerodroma "Nikola Tesla". Fina vožnja, sa lepim mislima i emocijama - sat vremena, otprilike - dok na red nisu došle  one neizbežne formalnosti: odlazak na šalter, predaja prtljaga, čekiranje karata.

Naravno, ovde sam se upoznala  i sa ostalim olimpijcima s kojima ću provesti skoro ceo dan u putu za Rio. Potom je održana konferencija za medije, odnosno davanje izjava  o nadanjima i očekivanjima. Sve je za mene bilo veoma zanimljivo, s obzirom na to da je ovo, ipak, moj prvi odlazak na Olimpijske igre. Ima i nešto što bih posebno istakla, što me je duboko ganulo, kao i ostale srpske sportistkinje i sportiste. Naime, od dečice iz cele Srbije, preko našeg Olimpijskog komiteta, dobili smo knjižice sa porukama podrške. Zaista divan gest, posle čega su mi navrla neka lepa osećanja koja je teško opisati.

Tek posle ove prelepe podrške, usledio je let za Pariz. U avionu imam običaj da se družim sa nekom knjigom, a  dva sata leta provela sam čitajuci krimi roman. Zato je, možda,  vožnja protekla brzo, udobno smo sleteli, a uvek kad se to dogodi, - osetim olakšanje.

Drago mi je što mogu da vam pišem, da sa vama podelim svoje misli, nade, strepnje...  Osim toga brže mi prolazi i vreme jer me uskoro čeka, kao i moje kolege, naporan i dugačak let -  na drugi kraj sveta.

Jedva čekam da vam se, putem "Praštanja uspeha", javim iz sportskog Rio de Žaneira, sa novim vestima, utiscima i očekivanjima, jer verujem da ste uvek i iskreno uz mene!

 

 Voli vas vaša Anja!

© Praštanje uspeha 2016 - Redakcija: Osnivač - Slobodan Damjanov, Lektor - Mirko Kovačević, Fotografkinja - Ivana Ogrizović, Dizajn i programiranje - Milan Stojanović i Darko Putić