ANJA CREVAR, PLIVAČICA, PONOS SRBIJE I PANČEVA

Petak, 29. jul 2016.

Sitno odbrojavam i jedva čekam

Dragi moji, verujem se da ćete na ovim stranicama s pažnjom čitati o čemu razmišljam, šta očekujem, koje su moje strepnje, čemu se potajno nadam na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Znam da ćete i vi biti uzbuđeni, navijati za mene, držati mi palčeve... da moj nastup bude dobar, da vas ne izneverim, pa čak i na ovom novinarskom zadatku.

Sitno odbrojavam... još jedan ceo dan do odlaska u Brazil. Uzbuđena sam i jedva čekam da osetim duh Olimpijskih igara.

Današnji dan počeo je odlaskom na trening, u Beograd. Posle dužeg vremena, to je bio moj prvi trening u srpskom glavnom gradu, gde sam se sjajno osećala. Nažalost, kao što svi znamo, bazen u Pančevu je otvorenog tipa, a danas je vreme nekako tmurno i zato ne bih baš volela da stalno gledam u nebo i čekam hoće li padati kiša, biti nevreme. Osim toga, dan mi je ulepšala i činjenica da se u Beogradu održava prvenstvo Srbije u plivanju za mlađe kategorije, pa sam ostala da i to malo pogledam.

Kada sam se vratila u Pančevo, dužno vreme sam posvetila i užoj porodici, nakon čega je usledio odmor, razume se - preko potreban. Kad znate da vas sutra ponovo čeka trening u vodi, i to opet u Beogradu, onda je jasno koliko je važan odmor, opuštanje, kao i druge aktivnosti u društvu sa dragim osobama.

Još dok sam putovala iz Beograda u Pančevo, razmišljala sam kako najkorisnije provesti kraj dana. Odlučila sam da, zajedno sa  mojom sestrom Aleksandrom, odem u bioskop. Možda će vam, dragi moji, biti pomalo čudno, ali smo gledale horor film. Možda i vi posle nekog napora imate potrebu za gledanjem takvih filmova, ali meni je  baš  prijalo  da se opuštam uz kadrove strave i užasa. Ne znam zašto, ali, to je tako!

 E, dok još nisam zaspala, zamalo da zaboravim. U toku dana sam se često prisećala osvojenih medalja sa Evropskog prvenstva za juniore, koje je nedavno održano u Mađarskoj. Zlatna i bronzana!?  Verujte, o ovom velikom uspehu nisam imala dovoljno vremena da se veselim, da se radujem medaljama.  Sve se nekako brzo događa! Posle Prvenstva Mađarske, odmah sam krenula put Španije, na pripreme za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru, a sada sam u Pančevu, odnosno u Beogradu.

 Kao što rekoh, sitno odbrojavam! Za dan-dva biću u Brazilu, srećna, nestrpljiva, uzbuđena...Ipak, lakše mi je kada znam da ću u svemu imati vašu podršku i razumevanje!

Vaša Anja

 

© Praštanje uspeha 2016 - Redakcija: Osnivač - Slobodan Damjanov, Lektor - Mirko Kovačević, Fotografkinja - Ivana Ogrizović, Dizajn i programiranje - Milan Stojanović i Darko Putić