EJ...PUNIH 37 GODINA PIŠEM

Da požurimo polako

Mrzim sve više da pišem. Punih 37 godina, ej...! Pa mogu da biram. I kraj prošle i početak nove bio je po mom izboru: Radno i lepo.

Redom: Aleksandar Kukolj, pa vaterpolo stručnjaci Stefan Ćirić, pa Dejan Savić i Vlada Vujasinović. Deki i Ćira su već izašli u Žurnalu, za Božić - Kuki i Vujas.

Kada sam počinjao sa pisaćom, a ne šivaćom mašinom,  pravilo je bilo:  Nemoj u poverenju da ti nešto kažu, da imaš za sebe i ne pišeš. Provaliće drugi a onda si naje...

Uverio sam se u to, ali nikada nisam zažalio. Ni novinari nisu što su nekad bili, evo ja na primer.

Kuki mi je pričao o svom životu. Sjajna priča, ne znam da li se negde otvorio. Ćutao sam i slušao.On je i pitao i odgovarao. I ponekad:

- Ne znam kako ćeš ovo, bolje i nemoj.

A Ćira ...i cimer i prijatelj. Razoruža te:

- I Ćiric Miloš i ja smo u 18 godini shvatili da ćemo kao igrači biti trube. Eto 15 godina smo treneri i otac Ljuba je ponosan. Ja vodim Partizan, a Miloš pomoćnik u Pro Reku.

I ponekad:

- Ne mogu sa tobom baš formalno da pričam. Sroči ti to, nije sve za novine.

Sa Vujasom u kafiću Parkić. Ćutim i slušam. Jedan od retkih čije misli unapred ne bih umeo da sročim.

- Deki, radim u najbolje organizovanom klubu. Sa velikim igračima. I pazi, cenim mesto gde sam. Cenim i uživam.

A kad počnemo o problemima:

- Reći ću ti, al za tebe...

I na kraju Deki. Kod Oskara pet sati priče.Ćutao i slušao. Šta smo sve pretresli. Dobio sam što sam hteo i imao tremu kako ću sve to u novine. Reče mi na kraju:

- Znaš da nije sve za novine. A objektivno nisam zadovoljan.

Nismo se čuli osim porukom za Novu. Tek poruka nije za javnst, osim jednog dela

- Da požurimo polako...

Meni je nova sjajno počela, zahvaljujući ljudima koji su imali živce za moja nekad glupa pitanja. Kao pre 37 godina kad sam se tukao za svaki red. A vama, ako se ne sviđa, bem li ga.

Neka i vama godina počne srećno kao i meni.

Toliko!

 

PIŠE: Dejan Stevović

© Praštanje uspeha 2016 - Redakcija: Osnivač - Slobodan Damjanov, Lektor - Mirko Kovačević, Fotografkinja - Ivana Ogrizović, Dizajn i programiranje - Milan Stojanović i Darko Putić